Waarom newbornfotograaf? - Fotografie Christiane Morrhey

Waarom newbornfotograaf?

Een vraag die ik dikwijls krijg. Waarom verkies je newbornfotografie?

Dit was eigenlijk een lang proces.

Tijdens mijn opleiding voor beroepsfotograaf bij Syntra (2010-1013) kwam deze tak van de fotografie zelfs niet ter sprake. De lesgevers, allemaal beroepsfotografen, maakten zelf ook geen newbornfoto’s. De eerste studiofoto’s werden meestal pas genomen na 3 tot 4 maanden, als de baby al wat steviger was.

Een medestudente, Bieke Noels, koos voor haar eindopdracht newbornfotografie. Dat vond ik zo mooi en zo lief, zo speciaal en vernieuwend, dat ik dat ook wou proberen.

Na onze opleiding, gingen Bieke en ik samen een workshop volgen bij Brenda Ollie, één van de eerste bekende newbornfotografen in Nederland. Na de workshop kocht ik bij Brenda enkele newbornspullen: een maand, enkele doeken, een mutsje, een haarbandje…
Vooraf had ik al wat geoefend op de baby van een buurvrouw en de baby’s van enkele goede vrienden. Mijn eerste echte opdracht kreeg ik in 2011, newborn Jake.

In de jaren daarna bleef ik allerlei foto opdrachten aannemen. Ik wou alles uitproberen en veel bijleren. Maar telkens ik een boeking van een newbornshoot kreeg maakte mijn hart een klein sprongetje.

Toen ging ik, weer samen met mijn collega Bieke Noels, een opleiding natuurlijk licht volgen bij Willie Kers, een bekende Nederlandse fotografe. Willie is een fantastische fotograaf en docent en weet mensen te inspireren. Tijdens de 6 maanden durende opleiding leerde ik veel over fotograferen met natuurlijk licht, maar nog veel meer over mezelf.

Tijdens de vele persoonlijke gesprekken met Willie via chat, ging ik in vraag stellen welke opdrachten me echt blij maakten. Ik besloot geen huwelijksreportages, evenementen, recepties en feesten meer te fotograferen, maar de vrijgekomen tijd te gebruiken om mij volledig toe te leggen op newborn- en babyfotografie.

Ik investeer nu al een aantal jaren in buitenlandse workshops en mooie handgemaakte kwaliteitsspullen voor de newbornshoots, En als ik dan de baby’s weer mag fotograferen bij de volgende mijlpalen, als sitter en als eenjarige, en later als peuter, kleuter of boys and girls, ben ik heel blij. Sommige newborns zie ik door de jaren heen opgroeien voor mijn lens. En geef toe, wat is dat toch prachtig!

0 0 votes
Artikel waardering
book.png

Download het E-book

Beschrijf in het kort je weggever.

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Populaire Artikelen
Laatste Artikelen
Categorieën
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll naar boven