Algemene Voorwaarden - Fotografie Christiane Morrhey

Algemene voorwaarden

1. Vastlegging van de shoot en betaling van het voorshot:

De boeking is pas definitief na het storten van een voorschot van 50€.

In het geval dat u een cadeaubon voor een shoot hebt, dient u enkel het nummer van de bon te vermelden en dient u natuurlijk geen voorschot te betalen.

Indien u zou verhinderd zijn op het afgesproken tijdstip, kan de shoot verplaatst worden naar een latere datum (afhankelijk van mijn agenda) of een ander soort fotoshoot (vb. babyshoot ipv newbornshoot) op  voorwaarden dat: 

U minstens 24 u vooraf telefonisch verwittigd op het nummer 0475/583579 en er een ernstige reden is waarom de shoot niet kan doorgaan (ziekte of zo)

In andere gevallen blijft het voorschot definitief verschuldigd.

Een shoot kan slechts eenmaal verplaats worden naar een latere datum. Deze nieuwe datum is vast te leggen binnen de week na annulatie. 

 2. Betaling van de shoot:

Ten laatste bij aanvang van de shoot  dient u definitef uw keuze te maken in de aangeboden pakketten.  Het saldo van de shootprijs dient op volgende wijze voldaan te worden:

    – contant bij de shoot

   – of via bankrekening binnen de 5 dagen na de shoot. 

U ontvangt hiervoor een factuur met alle gegevens. 

De foto’s worden slechts opgeleverd, na het betalen van het volledige bedrag. 

 3. Tijdens de shoot

Tijdens de shoot verzoek ik jullie niet zelf te fotograferen of te filmen. Wilt u toch graag één enkele foto maken met uw gsm, vraag dan eerst de toestemming. 

 4. Downloaden digitale beelden

2 weken na de shoot worden de foto’s (in lage resolutie en met logo) geplaatst en ontvangt u via mail een link. 

Dan kan u de foto’s kiezen die u digitaal in groot formaat zonder logo wilt ontvangen. Als uw keuze definitief is, stuurt u mij een mailtje en daarna kan u deze foto’s downloaden. 

De foto’s blijven 3 weken online om uw keuze te maken en te downloaden. U kan eventueel vragen om deze termijn te verlengen. Na het afsluiten van uw gallerij, bewaar ik de digitale beelden en kunnen er nog steeds nabestellingen gedaan worden. Het is echter niet uit te sluiten dat de fotograaf door een fout of technisch defect de beelden niet meer zou kunnen aanleveren na het afsluiten van de galerij.  Dus neem uw voorzorgen en downloadt de foto’s binnen de termijn van de galerij. De fotograaf is, na het afsluiten van de galerij, niet meer verantwoordelijk voor het bewaren van de foto’s. Niettemin zal zij dat, binnen de technische mogelijkheden, wel proberen te doen. 

 5. Afleveren van het album

Alle foto’s uit de gallerij worden afgedrukt in een album volgens de gegevens van het pakket waarvoor u opteerde. 

Het maken , bestellen en leveren van het album kan enkele weken in beslag nemen. 

Ik stuur een mailtje wanneer het kan afgehaald worden. Hiervoor dient eerst een afspraakje gemaakt te worden. 

Indien u wenst dat ik het album opstuur via post, vermeldt dit dan ten laatste tijdens  de shoot.  Het album wordt dan opgestuurd naar een UPS afhaalpunt in uw buurt en er wordt dan  een supplement van 8€ aangerekend voor de verzekerde verzending. Het album wordt slechts 1 maal opgestuurd, gaat u het niet tijdig afhalen, dan wordt het niet opnieuw verstuurd maar kan u het op mijn adres komen afhalen na afspraak. 

 6. Extra aankopen van afdrukken, albums, muurdecoratie, fotogeschenken…

De prijzen kunt u vinden wanneer u in uw gallerij bij een foto drukt op “kopen”. Dan ziet u de mogelijkheiden en de prijzen voor de  meest courante afmetingen voor afdrukken op fotopapier, op canvas, op HD Metal, …Vraag eventueel een offerte voor andere maten en uitvoeringen. 

Hebt u interesse in cadeautjes voor oma, opa, meter en peter of gewoon voor uzelf? Tijdens de shoot kunt u deze inkijken en een prijslijst vragen. 

Indien u wenst dat de extra aankopen worden opgestuurd, neem dan contact op om de bijkomende (in meerdering van de prijs vermeld op de website) te kennen.

 7. Publicatie van uw foto’s  voor mijn portfolio

Uw foto’s kunnen gebruikt worden voor mijn portfolio op mijn website, op sociale media, voor wedstrijden, op folders…

Aan het begin van de shoot zal hiervoor uw schriftelijke toestemming gevraagd worden. U kunt dit weigeren, of beperken (bij voorbeeld enkel op website, niet op sociale media, geen naakte foto’s , …)

Als ik toelating krijg om de foto’s te gebruiken op sociale media, plaats ik ten laatste de dag na de shoot een afgewerkte foto als “preview” op mijn FB pagina Christiane Morrhey Fotografie. U kan deze dan, indien gewenst, delen. 

 8. Kwaliteit van de foto’s

De kleuren van de foto’s kunnen erg verschillen op andere schermen. Ik werk op een imac met gekalibreerd scherm en ik lever afdrukken die exact overeenkomen met de kleuren op mijn scherm. Twijfelt u hoe een afdruk er zal uitzien, kunt u altijd een afspraak maken om bij mij thuis de foto’s op mijn scherm te zien. 

Indien u zelf afdrukken elders laat maken van de digitale beelden die u in hoge resolutie hebt ontvangen, ben ik niet verantwoordelijk voor de scherpte, de kleuren, de kwaliteit van de afdrukken. Sommige afdrukcentrales passen de foto’s aan en leveren een zeer slechte kwaliteit afdrukken. De resultaten van de afdrukken bij derden vallen nooit onder de verantwoordelijkheid van de fotograaf.  

 9. Auteursrechten

De fotograaf behoudt te allen tijde de auteursrechten op de foto’s. 

Privé bent u vrij de beelden te gebruiken zoals u wilt. Maar openbaar, in publicaties of op internet in eender welke vorm – sociale media of eigen website – dient u volgens de wet op de auteursrechten de toestemming te krijgen van de fotograaf. Ook om deel te nemen aan wedstrijden, uitlotingen,… dient u eerst toelating te vragen aan de fotograaf. 

Als uitzondering op deze wettelijke bepalingen geeft de fotograaf toelating om de foto’s vrij te gebruiken op sociale media, mits vermelding van de naam van de fotograaf (als het foto’s zonder logo betreft) en mits er geen aanpassingen gebeuren aan de beelden (geen filters, bijsnijdingen,….) 

 

 

Scroll naar boven